Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Στο τέλος Αυγούστου ένας πύραυλος έπληξε και κατέστρεψε το ναό του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης στο Kirov της Νέας Ρωσίας. Ήταν 23 Αυγούστου όταν η στέγη του ναού κατέρευσε μετά από βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού κατά την ώρα της θείας λειτουργίας με αποτέλεσμα να βρούν φρικτό θάνατο στα ερείπια 3 πιστοί ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Μεταξύ των τραυματισθέντων ήταν και ο π. Sergy Piven. Ανελέητοι βομβαρδισμοί πλήτουν την πόλη ως και σήμερα.Σύμφωνα με τον εφημέριο π.Γεώργιο Tsyganov ακόμη κι αυτές τις ημέρες της υποτιθέμενης ανακωχής ο πόλεμος συνεχίζεται κανονικά.Σχεδόν καθημερινά πολίτες σκοτώνονται ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Αυτή την περίοδο που το κρύο αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονο πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις εστίες τους.
Πολλοί είναι εκείνοι οι πιστοί που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τη λειτουργία η οποία και πραγματοποιείται έκτοτε ανελιπώς κάθε Κυριακή.Όταν ο καιρός το επιτρέπει γίνεται στον κατεστραμμένο ασκεπή ναό με τους πιστούς στην αυλή και  όταν οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πιο δυσμενείς πραγματοποιείται στην κουζίνα σε ένα παρακείμενο δηλ. κτίσμα .
Στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου έλαβε χώρα η πρώτη λειτουργία στα ερείπια του ναού του Αγ. Ιωάννη της Κροστάνδης μετά την καταστροφή του.
Παρά τις βασικές ελλείψεις σε υλικά αγαθά που αντιμετωπίζουν οι ενορίτες δεν έχασαν το κουράγιο τους και συνεχίζουν να βοηθούν τα πρόσωπα που χρήζουν βοήθειας στην πόλη.Στην ενορία λειτουργεί το βασικό κέντρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας της πόλης όπου εδώ καταλήγουν ζεστά ρούχα κ.α είδη πρώτης ανάγκης για τα άτομα που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές και γενικότερα για οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μέχρι πρόσφατα αυτοκίνητο της ενορίας έσπευδε όπου υπήρχε ανάγκη σε πόλεις που δέχθηκαν επίθεση ως και στα σύνορα της Ρωσίας. Σε μια τέτοια κούρσα κι ενώ επέστρεφε από ανθρωπιστική αποστολή στα σύνορα το όχημα χτυπήθηκε και σκοτώθηκε ο οδηγός του ένας φαμελιάρης πατέρας 4 παιδιών ο Vyacheslav Gusakovskij.Τα ουκρανικά ΜΜΕ παραδέχθηκαν ότι στοχοποιήθηκε αλλά δικαιολόγησαν το συμβάν ισχυριζόμενα ότι το αυτοκίνητο μετέφερε όπλα και εκρηκτικά.Ο άνθρωπος αυτός βοήθησε στον απεγκλωβισμό από πολλά χωριά και πόλεις δεκάδων παιδιών που διέτρεχαν κίνδυνο και ήταν ένας άνθρωπος από ιδεολογία φιλειρηνιστής. (pravoslavie 15/10/14)
Вячеслав Гусаковский с семьёй
ο οδηγός και η οικογένεια του
dimpenews.com ΕΔΩ.
«Τοιοῦτον ἔχει μέγεθος ἡ Ἐκκλησία· πολεμουμένη νικᾷ· ἐπιβουλευομένη περιγίνεται· ὑβριζομένη, λαμπροτέρα καθίσταται· δέχεται τραύματα, καὶ οὐ καταπίπτει ὑπὸ τῶν ἑλκῶν· κλυδωνίζεται, ἀλλ᾿ οὐ καταποντίζεται· χειμάζεται, ἀλλὰ ναυάγιον οὐχ ὑπομένει· παλαίει, ἀλλ᾿ οὐχ ἡττᾶται· πυκτεύει, ἀλλ᾿ οὐ νικᾶται.» Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου