Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Τρισδιάστατη περιήγηση στους Αγίους Τόπους

εικ.Η εκκλησία τον Φρικτού Γολγοθά.

Επιμέλεια-Έρευνα Σοφία Ντρέκου
Δεν υπάρχει ωραιότερη ευχή αγαπητοί αναγνώστες. Να σας αξιώσει ο Θεός να προσκυνήσετε στους Αγίους Του Τόπους... Θα συγκλονισθείτε!

Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε Τους Αγίους Τόπους, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή…

Καλή θέαση...


Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ σε πανοραμική εικόνα πλήρους θέασης 360ο!

Εκεί που ήταν θαμμένος ο Αδάμ, ήρθε να σταυρωθεί ο Νέος Αδάμ, ο Χριστός, για να σώσει τον άνθρωπο από Αδάμ, έως συνετελείας!

Βρισκόμαστε μέσα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στο σημείο αυτό είναι ο βράχος όπου τέθηκε ο Σταυρός του Χριστού και χύθηκε το Πανάγιο Αίμα Του!

Είναι το αυτό σημείο, όπου ακριβώς από κάτω υπάρχει σπήλαιο, όπου ήταν θαμμένο το κρανίο του Αδάμ! Γι' αυτό και λεγόταν «Κρανίου Τόπος»! Λόφος της Ιερουσαλήμ, στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ο Γολγοθάς έχει σχήμα κρανίου. Σ'αυτό οφείλεται και η ονομασία του, που στα εβραϊκά σημαίνει κρανίο. Για το λόγο αυτό επίσης είναι γνωστός και ως κρανίου τόπος.

Εκεί έχτισε η Αγία Ελένη ένα μεγαλοπρεπή ναό σε ρυθμό βασιλικής, ο οποίος καταστράφηκε από τους Πέρσες το 615 μ.Χ. Σήμερα βρίσκεται εκεί ένας ναός αφιερωμένος στην Ανάσταση. 
Ο Θεός να έχει καλά τους Αγιοταφίτες Έλληνες Μοναχούς, που αιώνες τα κρατούν και μας κατασυγκινούν! Δείτε και κάνετε την περιστροφή της εικόνας ΕΔΩ

Τρισδιάστατη περιήγηση στον Πανάγιο Τάφο

Ο Πανάγιος Τάφος (Ναός της Αναστάσεως), το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού, βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία στο δυτικό μέρος της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Είναι χτισμένος στο λόφο του Γολγοθά, εκεί όπου, σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού. ΕΔΩ Τρισδιάστατη περιήγηση στον Πανάγιο ΤάφοΤρισδιάστατη περιήγηση σε Ιερά μνημεία της Ορθοδοξίας
Στους Αγίους Τόπους
.πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου